Sidor

30 jan. 2012

Jag älskar måndagar!

Tog en sväng förbi en av stadens caféer http://www.hörnet.se, som har väldigt gott kaffe, bytte några ord med ägaren om  inställningen till måndagar. Han var inte alltför positiv och det känns ju som den gängse uppfattningen. Jag däremot insåg att jag älskar måndagar! Anledningen är enkel, jag är fri! Jag bestämmer vad jag ska göra, var och när jag ska göra det, YES.  Så idag gick jag upp typ klockan 6 (ett par snoozes blev det väl) grymt disciplinerat ändå måste jag säga, käkade frukost och skickade några mail. Gick sen till studion och påbörjade arbetet med ett nytt soloprojekt "Moln på himmelen, vatten i en flaska", nu ska jag käka lunch och sen blir det att försöka styra upp framtiden...oh yeah

27 jan. 2012

Kan det vara så att det är helg nu?

Väldigt mycket tyder på att det är helg nu, det är fredag, jag har kommit hem från jobbet, jag har precis sjunkit ner i soffan och väntar på en pizza. Den här veckan har varit intensiv med långa arbetsdagar och jag har känt mig grymt stressad. Men nu ska jag inte göra nåt och när jag har gjort det klart så ska jag ladda för morgondagens fest...kanske göra en spellista

24 jan. 2012

Kontraster

Jag sitter här och försöker ta tag i jobb men idag går det inte lika bra som igår. Det är som att min hjärna inte klarar av för starka svängningar...den orkar liksom inte med. Imorse hade jag undervisning som vanligt, modernt med årskurs 2, allt var som vanligt. Sen mötte jag upp min mormor, mamma och morbror så for vi till Vårdnäs kyrka för min morfars gravsättning. Då är det som man kliver in i en annan värld, bara är just där i stunden. Smärtsamt och vackert på samma gång! Och inte alls som vanligt. Kanske jag ska vara snäll mot mig själv ikväll...strunta i jobb, ladda om och satsa stort på morgondagen. Så blir det!

23 jan. 2012

Dagens dans

En liten impro...

lite imponerad

Jäklar vilken dag detta blev! Är lite stolt över mig själv för jag har fått så mycket gjort. Jag har skrivit presentationer av verk som jag hoppas få med i en kulturfestival. Jag har varit på möte med Iréne som är stadsguide och vi har diskuterat ett projekt inför sommaren, en stadsvandring med dans. Jag har skickat diverse mail och jag tog en sväng till studion. Inser att den här våren kommer att bli galen om alla eventualiteter blir av, jag måste ha en plan om jag ska lyckas ro iland allt med hälsan i behåll (och om jag ska hålla nån kvalité dessutom) MEN fan vad kul det blir!!!!

ännu en måndag...

jaha, då är det måndag. Sitter här och är lite trött och försöker styra upp denna dag. Inser att jag nog inte kommer hinna till studion idag, vilket känns lite trist. Kl 13.30 har jag möte i Linköping med en stadsguide inför ett projekt i sommar så jag måste förbereda mig inför det mötet. Har också ett projekt på gång till majmånad som måste styras upp idag. Hmm, blir att sitta framför datorn idag alltså. Kanske ska ta en dusch och en kopp kaffe, dock inte samtidigt, och ta tag i denna dag NU

16 jan. 2012

Dagens dans

Kanske blir det en koreografi till elever eller till nåt projekt...eller bara det här lilla

15 jan. 2012

Min helg

FREDAG
Lyckades oavsiktligt få en 1-åring att gråta, två gånger. Hamnade i ett samtal omkring snorgubbar med en 3-åring så denne totalt glömde tallriken med mat framför sig i sin iver att utforska vad som finns i näsan. Missade en buss och kom lite sent till konserten med Kapten Röd.


Grym konsert med en schysst publik som kunde varenda textrad. Jag tyckte att det var lite publik mot vad jag förväntat mig och jag hade svårt för lokalen. Reggae-konsert i en lokal där jag har varit på ex-antal skolavslutningar och skolmässor kändes inte helt rätt alls.







Henrik från Svensson Hi-Fi ansvarade för efterfesten. Nice!









LÖRDAG
Vilken skitdag! Jag var jättetrött och nere, dagen gick i slowmotion och allt jag tog mig an blev det liksom ingenting med.

SÖNDAG
Hmm, kanske var det så enkelt att jag bara behövde sova och vila lite för idag är jag pigg. Jag har lagat storkok med pastasås, tränat yoga och bakat kladdkakemuffins med jordnötssmör. Jag pratade framtid med min vän Hanna och blev väldigt pepp på en massa projekt som dras igång. Imorn blir det att skriva projektplaner, maila och ta en sväng till studion. Jag är laddad!

13 jan. 2012

FREDAG!

Idag har jag haft två pass, ett yoga och ett modernt, eleverna och deras fröken hade träningsvärk, som sig bör, så här en vecka in på terminen.  Lunchen bestående av ugnspannkaka med nötter och äpplemos slank ner snabbt och idag är det fredag. Om 5 minuter ska jag in på lärarlagsmöte med nya rektorn i nåt av våra nya klassrum. Om cirka 3 timmar går jag på helg, härliga fredag!

Förresten, tack Lovisa för musiken,alltid välkommet!

10 jan. 2012

det där med att jobba

Så var det det där med att jobba. Man blir ju så trött av det! Tidiga mornar och sen kväll med mer jobb och så kanske lite fritid om jag har tur. Det blir bättre så fort man har kommit igång och all undervisning rullar, det vet jag ju. Detta kan innebära att jag kan komma att bryta mitt fina flow jag har på bloggen nu med uppdateringar varje dag. Min plan är att fortsätta med det, förstås, bara varnar er för vad som kan komma att hända.

Idag delar jag med mig av en spotifylista med lite musik som just nu cirkulerar i min undervisningsplanering, kanske låter trist med "undervisningsplanering" men det är en hel del (läs bara) bra musik, förstås

undevisning vt

9 jan. 2012

Back in business

Okej, nu är det jobb på riktigt! Första helveckan på vårterminen 2012 började idag och bestod av planeringsmöten. Detta gjorde att jag insåg hur mycket jag faktiskt har att göra, gaaaah. Detta bryska uppvaknande innebär att ikväll måste det jobbas... följande finns att välja på: - läsa elevarbeten -leta musik -förbereda yogaklass.

Det blir att leta musik.

Imorn har jag eftermiddagen i studion och ska helst vara full av inspiration och vad hjälper, jo det är trots allt musik. Eftersom jag har förmågan att göra flera saker samtidigt så satt jag på ett av mötena och letade musik som kan vara intressant. Detta slutade med en spellista på 22 timmar, hoppsan. Av de timmarna är säkert kanske 1 timma och om jag har tur 2 timmar nåt att använda. Så nu börjar jag plöja...

5 jan. 2012

...


Innan jag gick hem så filmade jag en kort liten improvisation, varsågoda...

...



Har hela studion för mig själv i några timmar! Förbereder material till undervisningen först och främst men funderar på (om tiden och inspirationen tillåter) att hitta på nåt litet bara för er. Kommer sen!

4 jan. 2012

Nytt och fräscht



Idag är det första officiella arbetsdagen och jag har fått min alldeles egna arbetsplats, lyx!

3 jan. 2012

Dagen D





Misstog mig lite igår...det var ju idag jag skulle ta mig i kragen och pull my socks up...

Det ni ser på bilden, eller snarare får ta mitt ord för, är en klar tenta!!!!

Ville bara säga det.

2 jan. 2012

Dagen som inte gick så bra...

Jag försvann i natt in i en bok, Moa Martinsons Kyrkbröllop, lite pretentiöst kanske men skit samma. Råkade läsa till klockan var runt 2 och sen när den ringde för att jag skulle gå upp kl 8 så fick jag en smärre chock. Raskt stängde jag av klockan och hade inte en tanke på att den ringde av en anledning! Som tur är, eller nåt, så blev ju katten så glad av utsikten att jag kanske skulle gå upp så efter jamanden, gnällanden och hoppanden i sängen så slog det mig att jag hade ställt klockan av en anledning. Anledningen var att idag är dagen då jag tar mig i kragen och pull my socks up. Först, ett besök hos frisören vilket ledde till två nyanser av rött hår på mitt huvud. Sen skulle jag göra klart hemtentan! Äntligen skulle den bli klar, det slutgiltiga i kursen Dansteori för gymnasielärare (obs,den är lite roligare än den låter)
Hela dagen har jag suttit vid denna hög och glaset har regelbundet fyllts på med cola. Vad blev då gjort? Inte är jag klar i alla fall. Åh, det var ju så tråkigt och allt tog sån tid, hallå, jag ska skriva 3 sidor text!!!! Fick bara ihop en massa blaj. Så då kommer jag på den briljanta idén att gå och träna, det brukar jag ju piggna till av. Så jag tar mig iväg och tänker att detta ska lösa alla mina bekymmer. Stod 20 min på löpband och crosstrainer, tog ett 30 min corepass för att sen påbörja ett  pass i bodyjam, piggheten infann sig inte alls. Tvärtom, efter halva passet bodyjam så sa det bara stopp, jag orkade inget mer och fick gå därifrån, Har aldrig avbrutit ett pass förut! Traskade hem på skakiga ben och bitter uppsyn. Piggheten har fortfarande inte anlänt och jag sitter och surar i soffan. På bordet ligger högen med papper och böcker kvar och jag tänker gå och lägga mig, Tar mig i kragen och pull my socks up en annan dag.