Sidor

23 feb. 2012

Dans från förr 2

Då så nu är det på tiden med del två av Dans från förr...
Det här är en duett som jag gjorde tillsammans med Helena Uhr 2008. Den har visats live bara vid ett tillfälle så det känns lite kul att den kan få ses av lite fler nu, även om det här formatet kanske inte helt gör den rättvis. Hur som helst så var väl det här första gången jag och Helena jobbade på allvar tillsammans, det blev fler tillfällen sen. Jag kom in i projektet med en inriktning mot modernt och impro medan Helena kom från mer av ett jazzperspektiv, spännande. Det jag egentligen minns mest från arbetsprocessen var när vi jobbade med minnen. Vi tog med oss någonting fysiskt som var kopplat till det minne vi ville jobba med. Jag tog med en bild från min familjs lantställe där jag och min kusin, vi är väl 5-6 år, sitter på en kärra med ett av mina favorit gosedjur, en sköldpadda. Så jag utgick ifrån lantstället och flera minnen därifrån. Jag tror att den delen av processen var betydelsefull för oss båda på nåt sätt, kändes verkligt och nära.
Originalet är 17 minuter långt men jag har klippt ihop det till 4 minuter här. Vi deltog i PRISMA dans- och performance festival och det var de som dokumenterade föreställningen. Kan ju säga direkt att det här är första filmen jag själv har klippt, ljudsatt och allt så ha lite överseende, haha

20 feb. 2012

Sportlov = ingen undervisning = bestämma själv = frihet = ledighet

Planerar veckan helt på egen hand och har en ”Att göra- lista” som är lååååång så det är ingen risk att jag sitter sysslolös. Planen är att jobba med alla projekt jag är involverad i, förbereda undervisning samt att ta en extra lång och ledig helg.

För att uppdatera er lite, det här är projekten som är igång:

En guidad tur i dansens tecken - Det är ett projekt jag jobbar på tillsammans med Tromäki Dance company och är en stadsvandring där man får möta staden via dans. Än så länge så är staden ifråga Linköping. Vi har viss finansiering från Linköpings kommun och har en ansökan inne hos Kulturrådet. Det vi gör nu är att leta designer att samarbeta med samt att styra upp marknadsföringen. Skriv in 30 juni och 1 juli i kalendern för då kör vi!

Moln på himmelen, vatten i en flaska - Detta är ett soloprojekt som troligtvis har premiär på Dansens dag den 29:e april och eventuellt kommer visas på Kulturernas Festival i Uppsala i Maj. Just nu jobbar jag med att välja ut och bearbeta material och att få tag i en designer/stylist. Musiken är under konstruktion av Trian Kayhatu.

Impro.nu - Är en förening som jobbar för tvärkonstnärliga projekt och med betoning på improvisation som arbetssätt och konstform. Vi håller på att omvandla föreningen från ekonomisk till ideell och har förnyat och förbättrat stadgarna. Det jag gör just nu är att bygga upp en blogg, liknande denna.

Dance Dance Dance Goes- till Uppsala förhoppningsvis samt till Ockelbo (!?) utanför Gävle

Självklart är ju ni först ut att veta när det händer, var det händer och vad som händer!!!!


Nu ska jag skicka några mail….


15 feb. 2012

Läget just nu...

Väntan...har skickat ett gäng mail och nu är det bara att vänta på svar. Musik, scenkläder, residenser osv jag
har legat i men nu tar jag väl en kopp té och väntar

13 feb. 2012

Dans från förr 1

Oj oj oj, för några veckor sedan laddade jag upp gamla DV- kassetter till min dator, massor med nostalgi i form av gamla föreställningar, repetitioner och undervisning. Vissa kassetter var tyvärr i lite dåligt skick bland annat en från när jag gick på Danshögskolan, men jag lyckades rädda en liten snutt av ett solo. I slutet av min allra första termin så var jag med i ett projekt där vi fick skapa dans i en utställning. Det var på Forum för Levande Historia som är en myndighet som bland annat jobbar för demokrati och mänskliga rättigheter. Den aktuella utställningen hette Gränser och, kortfattat, tog den upp frågor omkring människors olika värde. Vår uppgift vara att välja en plats i utställningen och skapa ett solo utifrån platsen. Materialet i mitt lilla verk stannade liksom kvar hos mig och utvecklades vidare till en föreställning för 4 dansare, Strid. Hur som helst så ska jag nu dela med mig av vad jag gjorde i november 2004, haha. Japp, nostalgi på hög nivå OCH skönt att se att jag har utvecklats sen dess :-)
I filmen ser ni, men framförallt hör, Marcus Doverud som improviserar på sax.

Vill påminna känsliga tittare om att detta är filmat med dv-kamera år 2004

11 feb. 2012

Rörelse istället för ord

“I think it is well understood that there is much we experience which language cannot touch and should not be used for, but it is such an extraordinary medium that we keep applying it to all sorts of things, in hopes, perhaps, of contriving a successful new formulation; bringing the unconscious, un-“knowable”, or unspeakable into literate consciousness.
I would bet that no dancer ever reviewed, however positively, has ever felt their dance captured in print.”
Steve Paxton ur “Improvisation is a word for something that can’t keep a name” 1987

Det är det jag älskar med dansen! Att få jobba med det som inte går att sätta ord på, lita på det omedvetna och försöka följa intuitionen.
Särskilt förmånligt att ha den möjligheten i ett samhälle som är fokuserat på att förklara, packetera och sortera.

8 feb. 2012

Vill värdesättas för det jag gör

Det verkar inte vara helt klart vad som gäller för oss som har en konstnärlig högskoleexamen i danspedagogik från Dans- och Cirkushögskolan, är vi behöriga lärare eller inte? Tyvärr väger det mot ett nej! Jag anser mig vara kompetent och bra på det jag gör, självklart kan man utvecklas, lära sig mer och bli bättre, jag säger absolut ingenting annat. Men har VÄLDIGT svårt för att dömas ut via min prestation på papper framför min erfarenhet, kunskap och praktiska kompetens. Jag vill inte att skolverket eller regeringen beslutar vad jag behöver för fortbildning, det kan jag göra helt själv och i samråd med min arbetsgivare. Om jag ska lägga ner tid, pengar och energi på just fortbildning (vilket jag gärna gör) så ska det vara på något som JAG vill inte vad någon annan vill. Tanken med lärarlegitimation är jättebra, fram för högre status för lärare, absolut! Kanske ska skolverket bete sig som de själva faktiskt anser att lärare ska ha högre status.
http://svt.se/2.22620/1.2681808/skolverket_utreder_lararlegitimationen
http://www.dn.se/nyheter/sverige/massiv-kritik-mot-avtal-om-lararlegitimation
http://svt.se/2.22620/1.2681740/tavling_hos_proffice_om_lararleg
Mycket mer finns att säga på detta ämne men inte mer från mig just nu
I'm out!

6 feb. 2012

Plötsligt händer det...

att nåt helt oväntat. Idag var min plan att efter jag varit i studion så skulle jag hem och leta musiker att samarbeta med. Jag har hittat en musiker på soundcloud som jag hade tänkt att höra av mig till men döm om min förvåning när jag loggar in och har fått ett meddelande från honom! Han vill samarbeta med mig! Vad är oddsen? Och jag blir ju så barnsligt glad när jag får en sån förfrågan. Jag har ingen aning om det kommer leda nånstans men fan vad kul :-)

http://soundcloud.com/trian-kayhatu/cracks

Tecknat

Har anlänt till studion och målet är att jobba med nya projektet...

utgångspunkten är  en tecknad serie av Tsai Chih Chung


gjorde lite research (alltså googlade), vilket inte har nåt att göra med mitt projekt men lite kul
Detta hittade jag bland annat...erkänner att jag fastnade ganska länge framför youtube och tittade på flera avsnitt


5 feb. 2012

Lördags dansen

Lördag förmiddag spenderades i studion med Hanna, vi grejade lite med material som vi hade och detta fick vi ihop


Nu har Åse anslutit sig och vi  gör indisk kycklinggryta och laddar för att dansa loss ordentligt på karateklubben, nice lördag!

2 feb. 2012

...

Idag har det varit en helt vanlig dag, inget utöver det vanliga, åt nåt håll. Och med gårdagen  i färskt minne så fastställer jag att den har varit bra. Jag är väl medveten om att den inte är slut än men jag tar chansen och drar en sån slutsats trots allt.

Hur som helst här kommer ett tips på riktigt bra dans, titta och njut

http://www.dv8.co.uk/projects/costoflivingfilm

1 feb. 2012

Läs inte det här inlägget om du inte är sugen på gnäll och klagan!

Idag är jag: arg, irriterad, trött, missmodig, sur, less, missnöjd, bitter, avig, otröstlig, deppig, seg, uttråkad, matt, hopplös, negativ, sa jag trött? Jag är trött på ALLT! Tänk om nåt bara kunde hända... nåt som jag
A- inte har jobbat för
B- inte betalat för
C- inte innebär sjukdom, död eller något annat skadligt
D- nåt som jag inte har räknat med
E- eller förväntat mig

Kanske har jag för höga krav?

men bara nåt...

litet...

oväntat...

och roligt...

Fast idag VET jag att inte fan kommer det att hända!