Sidor

29 apr. 2012

Dansens Dag

Så, ja, jag är less på att jag inte kan vara så aktiv som jag önskar på denna dag. Men jag kommer igen tredubbelt till nästa år, vänta bara!

Här är lite bakgrund till vad dansen dag är: http://www.iti-worldwide.org/danceday.php
Ta er tid att läsa Anne Teresa de Keersmaekers meddelande från förra året!

Om ni missade den fina dokumentären om Jiri Kylian så passa på nu  http://svtplay.se/v/2788113/veckans_forestallning/jiri_kylian_och_hans_beromda_baletter

27 apr. 2012

Idag tog jag mitt förnuft till fånga och gick till vårdcentralen. Efter en timme fick jag träffa en doktor som slog mig i huvudet och sa - Du har bihåleinflammation och ska äta penicillin. Lite försynt frågade jag -Får jag träna? vara av doktor tittar på mig som om jag var galen och sa - Nej, du ska vila. Jaha sa jag och lufsade iväg och införskaffade penicillin och rinexin på doktorns order samt vitaminer, färska blåbär, jordgubbar och juice på eget initiativ. Känner mig fullständigt utmattad och ska faktiskt lyda tant doktorn till punkt och pricka. Detta innebär att jag får ställa in min medverkan på Dansens dag föreställningarna i Linköping och Norrköping på söndag. Så jäkla ledsamt! Hoppas på att när penicillinet har gjort sitt att jag ska återfå kraft och energi och hitta nya möjligheter för solot.

För er som är friska och krya och sugna på dans så gör följande:
I Linköping gå till Sagateatern kl 15.00 för en fin fin föreställning med Tromäki Dance Comapny, Da Flow, Norma Danskompani med flera.

I Norrköping gå till Dynamo kl 14.00 för grymma streetdance tävlingar samt kl. 19.00 för en föreställningen med Blauba, Per Sundberg och Phree bland annat.

För mer detaljer kolla in:
Dansens vecka i Östergötland

25 apr. 2012

Dundee - roadtrip - hemma

Jag vaknade på Queens hotel i Dundee, for till skolan, for till bussen, for genom hela Skottland, tog flyget, landade på Skavsta, tog buss, tog taxi....HEMMA

Hej då Skottland!

Hoppas vi ses snart igen...

Dundee 1 + 2


SSCD huserar i ett special byggt hus, The Space,
 helt anpassat för dans.





Hej igen, missade visst en dag. Var så fruktansvärd trött igår kväll när jag äntligen hade tid att skriva så det blev inget.
Igår spenderade vi dagen på Scottish School of Contemporary Dance, sscd. Förmiddagen dansade vi med årskurs 1 och eftermiddagen så tittade vi  på Cunningham-klass och en högst okonventionell balettklass. Väldigt inspirerande tyckte åtminstone jag, eleverna var först och främst trötta.








Väldigt passande så pågår det en dansfilms festival här i stan, så självklart drog vi dit på kvällen.







Idag började vi dagen med att jag höll klass för årskurs 1 på sscd samt mina svenska elever. Grymt kul! Lite extra krävande att undervisa på engelska men det gick bra, det verkade som att jag gjorde mig förstådd. Dessutom är jag friskare idag, kan till och med känna dofter, väldigt väldigt trevligt.

Jag i mitt mest graciösa ögonblick

Resten av dagen så har eleverna dansat, balett och body condition. Jag och min kollega gick på möte med the director of performing art at Dundee college, vi pratade lite om vårt samarbete men mest om danslivet i Dundee jämfört med Norrköping/Linköping (just det kommer jag ta upp som ett kapitel för sig) och hon gillade mitt gröna naglack. Ikväll har vi varit lediga och precis nu har jag packat min väska, imorn far vi hem till Sverige. Nu ska jag för sista gången krypa i säng på Queen's hotel där en gång i tiden Churchill brukade hänga

22 apr. 2012

Edinburgh - St Andrews - Dundee

Idag har vi förflyttat oss! Målet var Dundee men på vägen svängde vi förbi St Andrews. Denna lilla kuststad är känd för sin golfbana (som tydligen självaste Tiger Woods har spelat på), sitt universitet (där tydligen prins William och Kate har studerat) och sin strand (som tydligen användes i 80-tals filmen Chariots of fire). Vi stannade vid stranden och promenerade i solen och åt glass, fullständigt underbart. Sen åt vi lunch på en av stans pubar, tog en sväng på high street och for vidare.
Stranden i St Andrews
Nu är vi i Dundee.

Denna stad, som är i storlek som Norrköping, är inte känd för någonting alls, en helt vanlig skottsk stad. Orsaken till att vi har farit hit är Scottish School of Contemporary Dance vid Dundee College. Vi har haft ett samarbete med dem i 5 år vilket har resulterat i 4 resor/utbyten än så länge. Eleverna får prova på att leva studentliv tillsammans med just studenter på skolan. Jag och min kollega bor på hotell och nu är rummet så pass stort att jag nog kan åtminstone kan markera igenom min lektion till på tisdag vilket är skönt. Kvällen har jag spenderat på en pub mitt emot och nu på rummet framför tv:n. Imorn blir det heldag på SSCD. Kan meddela att jag fortfarande är väldigt förkyld men imorn ska jag ge mig på att dansa igen. Ska försöka hänga på mina elever på deras morgonklass med en grupp 1:or. Känner mig fortfarande så väldigt trött och är lite orolig inför söndagens 2 work in progress-visningar, orkar just nu knappt gå i trappor så hur ska det gå. Ja, ja, senare problem, en sak i taget. För nu kan jag inte göra så mycket mer än att hoppas på att lite sömn kan kurera mig. Ska krypa ner i sängen och njuta av brittisk tv.

21 apr. 2012

Edinburgh dag 3

Jag började dagen med att gå till The Elephant house för en kopp kaffe, då menar jag svenskt kaffe, bryggkaffe. Det var här som historien om Harry Potter kom till. Coolt, tycker jag som är lite av en Harry Potter nörd. Hur som helst fortsatte jag dagen med att gå i vintagebutiker i området omkring Grassmarket, kan rekommendera det! Grymma butiker och jag köpte en klänning för £7. Sen blev det ett sista (för den här gången) besök på DanceBase för att nu själv få ta klass. Cunningham-klass, vilket jag inte dansat på flera år men tycker väldigt mycket om. Problemet var mest att jag egentligen inte var tillräckligt frisk för dans men liksom ignorerade det innan men det var omöjligt att ignorera i dansstudion. Så det var jäkligt tungt, vilket gör mig lite stressad inför nästa söndag. Planen är att kurera mig nu, har under dagen tagit en dunderkur av nåt som heter lemsip...är lite skeptisk men hoppas på det bästa. Idag har jag också letat kläder till soloföreställningen, har hittat en klänning faktiskt. Jag är inte helt övertygad om att den är rätt än. På torsdag får jag ta med den till studion och prova. Fortsätter letandet tills dess....
Nu börjar det bli olidligt varmt här eftersom de envisas med att ha en brasa tänd i det enda rummet där man har nätuppkoppling, the posh lounge. Idag är det lugnt och tyst i alla fall, alla sitter med sina datorer, spelar spel och facebookar ser jag, en person läser en bok. Det verkar som att ägaren till det här stället sitter i ett hörn (han har faktiskt suttit där varje kväll) han är så nöjd och glad, är australiensare och har hawaii shorts på sig, härligt.  Imorse  i köket träffade jag på en argentinare som pratar svenska, oväntat. Men nu måste nog jag lämna värmen.

Ses imorn!

Edinburgh dag 2

Ja, då sitter vi igen i The posh lounge. Jag ville ha lugn och ro men här är det en tjej som spelar på ett halv stämt piano och  sjunger ett utbud av Sting, Adele och Jay-z, hellre än bra, mitt tålamod tryter. Idag har vi varit på Telford college och spanat in deras dansutbildningar sen for vi tillbaka till DanceBase.

På Dancebase jobbade vi med Andy Howitt, som alltid är en inspiration, det resulterade i ett 7 min långt vackert danverk. Kvällen har vi fått ledig! Jag och min kollega tog ett glas vin vid St Giles cathedral, ätit kurdiskt mat på resturang och försöker nu överleva den ofrivilliga konserten. Eleverna är än så länge fantastiska!
Imorn är jag typ ledig och hoppas på att vara piggare och då ska jag skriva ett längre inlägg
tills dess
GOD NATT

20 apr. 2012

Edinburgh dag 1

Vandrarhemmet heter The Castle Rock Hotell, vi bor i det minsta rummet Dr Jekyll & Mr Hyde

Room 52
Det finns inte så mycket mer till än det ni ser.
När väskorna ligger på golvet går det inte att
öppna dörren helt.
Igår landade jag i Edinburgh med en bunt elever från gymnasiet samt en styck kär kollega. Ska försöka uppdatera bloggen varje dag under resan....tänker att det kanske är lite kul. Vet inte om jag kommer lyckas för det är sjukt intensivt här men jag tror att idag var de "värsta" dagen utifrån det perspektivet.
Dagen spenderades på Dance Base och eleverna (själv har jag fortfarande träningsförbud, vilket idag skar i hjärtat kan jag säga) dansade för Matthew Hawkins. Sen höll jag wokshop med dem och elever från Y-dance.
Kvällen spenderades på teatern och föreställningen "A streetcar named Desire" med The Scottish balett, grym. Rekommenderar den varmt!
Annars så är jag för trött för att skriva, prata eller sitta upprätt. Det känns till och med lockande att krypa ner i den hårda våningssängen, med stela lakan i det minimala rummet. Men just nu sitter vi i "The Posh lounge" tillsammans med 9 personer med olika nationaliteter som alla sitter framför sina laptops.
Men nu... GOD NATT!










17 apr. 2012

Springer maraton i trädskor och gyttja

Om exakt 12 dagar så ska jag på dansens dag- firandet i Linköping och Norrköping visa upp mitt solo som ett work in progress. Mitt mål sen några veckor tillbaka är att träna ordentligt och varierat varje dag men då har jag inte haft en förkylning med i beräkningen. Den dök ju upp högst olägligt. Igår undervisade jag lite grann och blev helt knäckt, kändes som om jag sprungit ett maraton i trädskor och gyttja...eller nåt. Så idag har jag satt totalt träningsförbud på mig själv, grymt trist men bra. Borde kanske även ha haft förbud mot att umgås med andra människor. Jag är i allmänhet inte känd för mitt goda tålamod och om man då lägger till lite stress och förkylning så är det obefintligt. Erkänner att jag varit lite väl kort i tonen mot både kollegor och elever idag, inte bra alls. Får se till att kompenserad dem på nåt sätt fram över! Hur som helst så känner jag viss oro inför solot, dels på grund av bristen på träning men också i att scenkostym och sånt inte är klart. Efter att jag förlorade min tänkta samarbetspartner Evelyn så har jag inte hittat någon ny utan får sköta detta själv. Problemet är att visionen jag har för scenkläderna är så suddig, den finns där men går nästan inte att ta på. Jag tänker att jag vet vad jag vill ha när jag ser det! Eh, ni förstår att det ligger vissa problem i den tankegången. Vad tänker jag att jag ska göra....går runt i alla klädaffärer eller? Samtidigt visar jag ju solot ofärdigt så jag kanske faktiskt inte måste ha rätt kläder på mig. Hur som helst är planen att hinna leta kläder på lördag i Edinburgh. WHAT, tänker ni nu...vad menar hon? Jo men imorn så far jag, en kollega och en bunt elever från gymnasiet till Skottland. Wohoo! Så den närmsta veckan ska jag försöka rapportera ifrån Edinburgh och Dundee. Så ni slipper mitt vardagsgnäll eller snarare så byter jag bara miljö för det, haha. Nu ska jag ta en dos nässpray och en halstablett och lägga mig i soffan för jag ska bli frisk till imorn.

15 apr. 2012

Rep och ännu en förkylning


För tredje gången den här våren så bestämde sig min kropp för att ta sig an ytterligare en ordentlig förkylning. Det slutgiltiga beslutet fattades igår och innebar att jag inte kunde delta i repetitionerna som jag ville. Trots det och tack vare mina eminenta dansare så lyckades vi trots allt få en hel del gjort. Vi jobbade med projektet ”En guidad tur i dansens tecken” där målsättningen är att ha premiär den 30 juni men på grund av finansiära brister kanske vi måste skjuta fram den.  Hur som helst så kan ni kolla in ett litet klipp från repet om ni vill. Musiken har inte med projektet att göra men den passade så bra och är komponerad av Trian Kayhatu.


Ljudet är uselt så vill ni höra hur musiken egentligen ska låta så lyssna här: http://snd.sc/HAwyGq
Och dansarna heter Hanna af Kleen, Jessica Rezko och Filippa Rudström


12 apr. 2012

motgång

Jaha, får visst omvärdera en hel del idag. Med största sannolikhet så måste vi lägga projektet "En guidad tur" på is eftersom vi inte fått ens i närheten av den finansiering som vi var i behov av. Förhoppningen nu är att vi kan genomföra den nästa år istället. Ett annat besked som jag fått idag är att finansieringen av Kulturernas festival i Uppsala blev mindre än vad arrangörerna hoppats och resultatet av det, för mig, är att de inte har råd att köpa in mitt solo. TRÅKIGT!!! Känner mig nedslagen, samtidigt som jag vet att det är så här det är att vara kulturarbetare. Osäkert in i det sista.

10 apr. 2012

En riktigt bra dag

Idag är en väldigt bra dag för jag får saker gjorda men känner mig inte det minsta stressad. Har varit i studion och jobbat på solot. Vill nu visa er lite av vad jag håller på med. Varken dans eller musik är helt klar än...

7 apr. 2012

Vad blev gjort?

Okej, så här en vecka senare, vad blev egentligen gjort? Som vanligt så har jag en tendens till att göra för långa "att göra" listor, så neeeeeej, jag hann inte göra allt det där som jag sa att jag skulle. Inte i måndags i alla fall. Nu är det lördag och självaste påskafton och jag kan stolt säga att det mesta på den där listan är gjort. Det konstiga är att det fortfarande finns en massa att göra, det tar aldrig slut. En trygghet att veta, haha. Hur som helst just nu sitter jag och förbereder sommarens projekt "En guidad tur i dansens tecken", har min första repetition med mina eminenta dansare på fredag och lördag nästa vecka, blir grymt kul! Sitter också och klipper ihop smakprov från olika verk som jag gjort gjort genom åren, det tar sin lilla tid så det är inget som kommer dyka upp här den absolut närmsta tiden så håll ut.

Nu är det påskhelg, jag är ingen ambitiös firare men middag hos mamma blir det imorn och ikväll drar jag hem till vänner. Sen väntar ett påsklov, fyllt med vila, jobb och träning, nice!

1 apr. 2012

Att göra

Jag ligger efter! Denna vecka har varit full med migrän och föreställningar (på gymnasiet alltså inte egna men migränen var helt säkert min). Det har gjort att jag halkat efter och gör att jag just nu känner mig stressad på alla plan, gaaah. Imorn är det ju äntligen måndag så då ska jag jobba med mina egna projekt, men har så mycket att göra att jag inte vet var jag ska börja. Ska göra en plan....som är rimlig....
Först kolla alla min olika mailboxar (tre till antalet) och svara sånt som är akut. Vet dock att jag har ett mail där ämnesrubriken är "kaos!!!!", har inte vågat öppna det än, men imorn finns ingen återvändo.
Sen ska jag till studion och jobba med solot tillsammans med den senaste musikversionen. Måste också förbereda lite material till veckans undervisning så det blir många timmar i studion.
Sen måste jag organisera inför dansens dag (både i Norrköping och Linköping), förbereda repetitioner till "en guidad tur", skriva projektplan och göra budget till projektet 5.
Sen är det inte rimligt att jag gör nåt mer
God natt!