Sidor

30 aug. 2012

En ny fas

Idag blev jag student igen! Känns som så väldigt länge sen. Visst, jag läste en fristående kurs på Danshögskolan förra hösten, inte samma sak alls. Och visst jag ska ge mig på konststycket att kombinera heltidstudier med jobb. Och ja, jag kanske stryker med på köpet...men det är värt att försöka. Så känner jag idag, dag 1. Hur som helst var det länge sen jag var i universitetsvärlden, den är mycket speciell. Det är svårt att förklara den men det är som ett eget isolerat samhälle i samhället. Jag känner mig inte helt med utan står och kikar in. Ärligt talat vet jag inte om jag vill vara med, i alla fall inte helt och fullt. Jag gillar känslan av att jag har en fot i verkligheten. Utbildningen jag har gett mig i kast med är en master i konstnärlig gestaltning. Till min förvåning verkar jag ganska ensam om att komma direkt från yrkeslivet, det kanske fanns ett par stycken till bara. Majoriteten kommer från kandidatprogram. Lite besviken blev jag nog på det, såg framför mig att jag skulle få möta ett gäng spännande inspirerande konstnärer. Men jag ska inte dömma någon efter första dagen! De jag snackade med var verkligen trevliga människor. Och jag tror att det hela kommer att bli bra. Vi fick vår första uppgift och den ska jag sätta igång med nu, en kompetensinventering på 3-5 sidor samt en muntlig presentation av detta på ca 15 min. Allt ska vara klart på tisdag! Jag vet exakt vad jag vill få ut av den här utbildning, att bli starkare i mitt konstnärskap. Appropå det så måste jag förbereda mig inför helgens rep. Den senaste versionen av Dance Dance Dance Goes som placeras i Linghallen (Linköpings nya danshus) ska repas på plats i helgen. September är en galen månad! Jag har tre olika föreställningar att förbereda och spela samt min nya situation med plugg och jobb i en härlig kombo att hantera. Detta blir intressant! Jag ska göra mitt bästa för att ro allt iland. Rapporterar här allt eftersom.
Wish me luck!

22 aug. 2012

Är sjuk och grinig! Borde släcka ner datorn och jobbhuvudet nu.

16 aug. 2012

Jag ÄR tilllllllllbaaaaaaaaka

Jag har gjort det absolut förbjudna i bloggvärlden! Tagit en paus! Det var egentligen inte ett aktivt val, det bara blev så. Tog semester helt enkelt. Hemskt ledsen över denna fadäs men hoppas nu glädja er med min återkomst.
I förra inlägget hade jag precis fått besked om att jag kommit in på masterutbildningen. Jag har tackat ja och går på upprop om ett par veckor. Om detta är ett bra beslut kan ju bara tiden utvisa. Anledningen till min tvekan är två, 1. ekonomi 2. kommer jag få ut det jag vill? När det gäller ekonomi så är jag bortskämd (men jobbar för) en heltidslön dessutom är jag verkligen inte den mest ekonomiska människa jag känner så det kommer att bli tuff omställning. Tanken är att lyckas kombinera jobb, alltså undervisning, med studier. När det gäller min tvekan nummer 2 så är jag den första på denna utbildning som har dans som min främsta konstform. Hur förberedda är utbildningen och handledare på det?
Hur som helst så kommer ni här få höra mer om hur detta fortlöper!

Andra saker är på gång, exempelvis Dance Dance Dance Goes Linghallen, den 8 september på invigningen av danshuset i Linköping. Liksom solot Moln på himmelen, vatten i en flaska som visas på föreställningen Grand Opening på kulturnatten i Norrköping den 29 september.

Ja, men då så nu är jag tillbaka!